NATO podržava dijalog

|   Info
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da NATO podržava dijalog Beograda i Prištine, koji je jedini način da se na miran način otklone nesporazumi i problemi.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, RTS

U intervjuu za RTS Stoltenberg je rekao da je NATO podržao i pomogao u uspostavljanju tog dijaloga, koji se sada vodi pod okriljem EU.

"NATO i EU ne mogu da reše probleme u regionu, ali možemo da podržimo i pomognemo. Ako bude nekog pomaka u vezi sa granicama, onda ćemo se time pozabaviti", rekao je Stoltenberg.

On je kazao da niko ne očekuje da će se Srbija i NATO složiti sa onim što se dogodilo 1999. godine, ali veruje da je, uprkos tim neslaganjima, dobro za obe strane da mogu da gledaju u budućnost i sarađuju.

"Verujem da su mir i stabilnost, bezbednost važni za ljude u regionu, ali je važna i ekonomija. Što više ojačamo tu našu saradnju, više će biti i investicija, delimično jer je stabilnost preduslov za investicije, ali i zato što je poverenje važno za investicije", predočio je Stoltenberg.

On je odnos NATO i Srbije opisao kao snažan i dobar partnerski odnos.

"NATO poštuje neutralnost bilo koje zemlje. Kada je Srbija odlučila da bude neutralna i da ne zatraži članstvo, mi smo to poštovali. Ali pozdravljamo to što Srbija želi jako partnerstvo sa NATO", ukazao je Stoltenberg.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar