"Niko ne može da tvrdi da ćemo imati dogovor u 2019."

|   Info
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da niko ne može da tvrdi da će u 2019. biti rešeno kosovsko pitanje.
Foto: FoNet

Izvor: Beta, B92

On je istakao i da to što je Briselski dijalog mesecima zaustavljen ne znači da se rešenje ne traži.

"Ja sam prvi koji bi voleo da dođemo do rešenja, ali danas niko ne može da tvrdi da ćemo ga imati u godini pred nama. Briselski dijalog je već mesecima zaustavljen, ali to ne znači da se rešenje ne traži, da nema komunikacije", rekao je Dačić za list Večernje novosti od 31. decembra.

On je kazao da je za Srbiju važno da je potpuno uključena u sve razgovore i da ništa ne može biti dogovoreno bez nje, i dodao da Beograd nije imao takvu poziciju do pre pet, šest godina.

"Ako se govori o tome da smo ušli u finalnu fazu i da će se ona odvijati tokom iduće godine, ja sa sigurnošću mogu samo da kažem da će se Srbija pitati oko svakog rešenja i da će se boriti za svoje interese", naveo je Dačić.

Šef srpske diplomatije je dodao da nije bilo nikakvog zahteva za promenu formata pregovora ili učesnika u dijalogu Beograda i Prištine, i da Srbija nema ništa protiv angažmana SAD, ali da bi volela da vidi i učešće drugih velikih sila u tom procesu, pre svega Rusije i Kine.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar