Novosti: Na jesen diplomatska akcija Srbije u Kongresu SAD

|   Info
Beograd na jesen pokreće diplomatsku akciju u SAD. Kako pišu "Večernje novosti", Beograd će to učiniti da bi tamošnjoj javnosti i zvaničnicima predstavio pravu sliku o stanju na KiM, ali i o monstruoznim zločinima koje je nad Srbima na KiM počinila teroristička OVK.
Foto: televizija Kopernikus


Izvor: Tanjug

List piše da će se u američkom Kongresu organizovati javni pretres, odnosno diskusija, na kojoj će predstavnici Skupštine Srbije govoriti o istorijatu sukoba u južnoj srpskoj pokrajini.

Dodaje se da će to biti prilika da se predoče novi dokazi protiv odlazećeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja, koji bi mogli da ga ponovo dovedu do optuženičke klupe.

Neizbežna tema će biti i trgovina organima kidnapovanih Srba, kao i brojna ubistva Srba, poput onih u Goraždevcu i Starom Gackom, za koja niko nije odgovarao.

Na pripremi događaja u SAD radi potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković u saradnji sa predsedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu Stivom Stajversom, navode "Novosti".

Među govornicima na Kapitol hilu biće i šef skupštinskog Odbira za KiM Milovan Drecun, koji intenzivno radi na prikupljanju dokaza protiv Haradinaja.

Marinković je za "Novosti" rekao da će ovo biti prilika da neki od američkih političara prvi put čuju šta se zaista dešavalo na KiM od 1998. do 2000. godine, ali i kasnije.

"Videće dokaza kojima raspolaže Radna grupa skupštinskog Odbora za KiM, kao i izveštaj o trgovini ljudskim organima Dika Martija, nekadašnjeg izvestioca Saveta Evrope", kaže Marinković.

Prema njegovim rečima, to će biti i neka vrsta "kontraudara" na ono što je krajem aprila u Kongresu organizovao kongresmen i albanski lobista Eliot Engel, kada je bivša predsednica prištinskih institucija Atifete Jahjaga licitirala brojkom od 20.000 silovanih žena na KiM, u sklopu propagande Prištine.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar