Pomoć Nemačke razvoju srpskog preduzetništva

|   Info
Potpisan je Memorandum o razumevanju o realizaciji srpsko-nemačkog Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja, čime biti trebalo da bude obezbeđeno najmanje 12,9 miliona evra bespovrtane pomoći za potrebe osnivanja 1.500 preduzeća.
foto:Tv Kopernikus

 

 

 

Vlada Republike Srbije duže vreme razmišlja kako da podrži preduzetnike  mala i srednja preduzeća , kako da se napravi ambijent gde ima mnogo veći broj inicijativa za otvaranje preduzeća. Kada su analizirani problemi sa partnerima iz Nemačke razvojne banke došli se do toga da postoje dva problema zato što nema veći broj preduzetnika:ne dovoljna dostupnost izvora finasiranja i drugi, rizik od neuspeha.

“ Kroz program koji danas pokrecemo sa Nemačkom razvojnom bankom mi smo adresirali oba ova problema . Sa jedne strane imamo povoljne i pristupačne izvore finasiranja koji če se plasirati preko komercijalnih banki koje će ući u partnesrtsvo sa državom i Nemačkom razvojnom bankom

Program je namenje najširem krugu delatnosti od zanatlija , preko usluznih i proizvodnih delatnosti do poljoprivrednika. Program će implementirati Ministarstvo privrede sa Kancelarijom za upravljanjem javnih ulaganja. Aksel Ditman, ambasador Nemačke je prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju o realizaciji srpsko-nemačkog Programa promocije preduzetništva i samozapošljavnja napomenu da se očekuje da če za početak biti osnovano 1.500 preduzeća.

“ To je po mom mišljenju jedan jako važan program koji če ovde biti potpisani koji se razvija u tesnoj saradnji Srbije i Nemačke.

Premijerka Srbije Ana Brnabić  prilikom obračanja je navela da se nada da će ovo poslužiti kao dobar podstrek i signal Vlade Srbije da vodi računa o domaćim preduzećima. Takodje je dodala da će u narednom periodu  imati mnogo više radnih mesta iz ovog sektora.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar