"Puna podrška saradnji srpske i kineske vojske"

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Pekingu sa potpredsednikom Centralne vojne komisije general Džang Jousjiaom, koji je izrazio punu podršku daljoj saradnji između dve vojske i obećao da će se lično založiti da se Srbiji i više pomogne nego do sada u svim oblastima – od obuke do sredstava.
Foto: Fonet

Izvor: RTS, Tanjug

Centralna vojna komisija je u Kini najvažniji organ kada je u pitanju upravljanje Narodnooslobodilačkom vojskom Kine, a izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS ministar Vulin, koji je u višednevnoj poseti Kini, kaže da sve može da bude na raspolaganju našoj zemlji.
Izjava Aleksandra Vulina
Your browser does not support the video tag.

"Zahvaljujući izuzetnim odnosima koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspostavio sa predsednikom Kine Si Đinpingom, mi ovde imamo svuda otvorena vrata", rekao je Vulin.

Srpski ministar je kineske domaćine obavestio o razvoju razgovora i pregovora koje Srbija vodi u Briselu.

"Još jednom sam podvukao da je za nas vojska Kosova apsolutno neprihvatljiva, kao i svako kršenje Rezolucije 1244, za šta sam dobio punu podršku naših domaćina. I oni smatraju da ništa što nije u skladu sa Rezolucijom 1244 ne sme i ne može da se desi na prostoru Kosova i Metohije", istakao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Tom prilikom domaćini su uputili poziv ministru Vulinu za učešće na međunarodnom bezbednosnom forumu koji se održava ove godine u oktobru u Kini.

Ministar odbrane NR Kine kao i potpredsednik Centralne vojne komisije prihvatili su poziv ministra Vulina da posete Srbiju u narednom periodu.


 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar