Sa Skotom o Kosovu i ekonomiji

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika, Vučić je obavestio Skata da je Priština uvođenjem taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, prekršila Sporazum o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi.

Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu fleksibilnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti i nastavku dijaloga, dodaje se u saopštenju.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog trgovinske razmene Srbije i SAD, koja je za oko 30 odsto veća u prvih devet meseci i interesa američkih kompanija za ulaganje u Srbiji.

Predsednik i ambasador razgovarali su i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se ogleda i u novčanoj pomoći za sprovođenje reformi, navodi se u saopštenju kabineta.

Ambasador SAD Kajl Skot izjavio je, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da su razgovarali o potrebi hrabrog vođstva u dijalogu sa Prištinom.

"Odličan sastanak sa predsednikom Vučićem tokom kojeg smo razgovarali o potrebi hrabrog vođstva u tekućem dijalogu sa Prištinom u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji", naveo je Skot na svom Tviter nalogu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar