ŠABAC: Septembarski referendumi po diktatu šabačkih gradskih čelnika

|   Info
U Šapcu su na pomolu novi septembarski referendumi u mesnim zajednicama Drenovac, Duvanište, Gornja Vranjska, Mačvanski Pričinović, Orašac, Sinošević i Tabanović. Gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem i ovoga puta providnim propagandnim potezima pokušava da obmane građane, ističu šabački naprednjaci.

Na sajtu grada Šapca osvanuo je poziv za nove septembarske referendume u mesnim zajednicama Drenovac, Duvanište, Gornja Vranjska, Mačvanski Pričinović, Orašac, Sinošević i Tabanović, što najavljuje novu političku buru u gradu na Savi.  U pozivu se navodi da bi građani trebalo da kandiduju i izglasaju projekte koji su najvažniji za revitalizaciju sela. Međutim, prema mišljenju šabačkih naprednjaka ovo je samo još jedan u nizu propagadnih trikova gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Služi samo u jednu svrhu - a to je opstanak na vlasti garniture okupljene oko Zajedno za Srbiju, koju je nakon raskola u Demokratskoj stranci, sa velikim ambicijama formirao ovdašnji vlastodržac Dušan Petrović. A o poboljšanju uslova života i navodnom demokratskom odlučivanju, u ovom slučaju, koji se inače protivi najvišem zakonskom aktu - Ustavu Srbije, smešno je i govoriti.
- Trik u svakom slučaju jeste. Kao odbornik u Skupštini grada mogu da potvrdim da smo na svakom zasedanju protiv tog referenduma. Ukazujemo na neustavnost takvog sprovođenja referenduma. Dešava se faktički paradoks. Oni očekuju da u mesnim zajednicama tamo gde su pobedili građani koje je podržala Srpska napredna stranka postavljaju svoje tzv. poverenike koji upisuju građane koji nisu bili za  grupu građana koja je pobedila - rekao je Began Cicvarić, odbornik SNS u Skupštini grada Šapca.
Milutin Stojinović, poverenik Saveta za poljoprivredu GO SNS Šabac, istakao je da je Štitar očigledan primer nefunkcionisanja ovih referenduma. Izglasana je obnova ambulante, a izašlo je samo oko 7 odsto građana upisanih u birački spisak.
-  Članove i simpatizere upisuju u te spiskove da bi mogli samo oni da glasaju na referendumu, a ostali građani nemaju mogućnost da se upišu. Ljudi su nezadovoljni tim načinom referenduma koji je neustavan – naglasio je Mladen Čolić, povrenik Mesnog odbora Jevremova.
Decembra prošle godine, u Šapcu su održani referendumi za 24 mesne zajednice, ali kako tvrde naši sagovornici, na njima je glasalo oko 11 odsto od ukupnog broja birača upisanih u birački spisak. Ali je Zajedno za Srbiju zloupotrebila čak i same procente pa je obnarodovala da je na njihove kvaziizbore izašao ogroman broj građana. Da li će, korsteći se zabunama i trikovima, i ove godine uspeti da potroše narodne pare onako kako žele njihovi politički istomišljenici, stranački aktivisti i odbornici, Šapčani će vrlo brzo saznati. Ono što im  svakako ometa koncentraciju,  jeste dolazak budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koja češlja nezakonita zapošljavanja i mnoge poslove koji su sa time u vezi.

 

 

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar