Saradnja sa Gornjom Austrijom

|   Info
Delegacije Skupštine Vojvodine i Parlamenta savezne pokrajine Gornja Austrija razgovarale su danas o daljoj saradnji dve regije, koja traje 13 godina.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Vojvodine, definisana je i konkretna saranja i to skupštinskih odbora za privredu, pomoć pri uvođenju e-parlamenta i saradnja u oblasti ekologije i alternativnih izvora energije.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je da protokol o saradnji dve regije daje okvir za sticanje novih znanja, kao i u uključivanje u projekte koje realizuje ta regija.

On je rekao da je veoma značajna podrška Austrije evropskim integracijama Srbije i da je Srbija spremna da ubrza evrointegracije.

Pastor je kazao da Vojvodina daje veliki doprinos evrointegracijama i da je akcionim planom koji je obuhvaćen Poglavljem 23 jasno definisano kako treba da budu uređena određena pitanja u cilju očuvanja nacionalnih identiteta.

Predsednik Parlamenta Gornje Austrije Viktor Zigl rekao je da dve regije povezuje Dunav koji pruža velike mogućnosti saradnje, te je pored saradnje u oblasti plovnog saobraćaja predložio i konkretnu saradnju luka u Novom Sadu i Lincu.

Osvrćući se na ulogu regiona u procesu evropskih integracija, Zigl je izjavio da oni nemaju direktan uticaj na proces odlučivanja, ali da njihova bliska sardnja svakako utiče na saradnju država u cilju što uspešnijih pregovora u ovoj oblasti.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar