Savet stranih investitora: Podrška Srbiji na sastanku

|   Info
Savet stranih investitora saopštio je da nastavlja konsultativni proces sa predstavnicima Evropske komisije kako bi podržao brži proces evropskih integracija Srbije i najavio da će njegova delegacija 8. i 9. oktobra u Briselu imati zvanični sastanak sa visokim predstavnicima Evropske komisije.

Izvor: Fonet

Tokom dvodnevne posete, predstavnici Saveta će se sastati sa predstavnicima sedam generalnih direktorata Evropske komisije: za susedstvo i pregovore o proširenju, za ekonomska i finansijska pitanja, za poreze i carinsku uniju, za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju, za trgovinu, za komunikacijske mreže, sadržaj i tehnologiju i za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i male i srednje preduzetnike.

Kako se navodi, uz to će se održati i sastanci sa predstavnicima Evropske službe za spoljne poslove i sa ambasadorkom Srbije u EU Anom Hrustanović.

Glavni cilj posete je da se ponovi spremnost Saveta da pojača svoje angažovanje u podršci reformama kroz redovne načine komunikacije i sa srpskom Vladom i sa EU institucijama, piše u saopštenju.

Predstavnici Saveta će ponovo pozvati evropske institucije da aktivno podrže Srbiju, jer je međusobna saradnja neophodna da bi se srpsko tržište približilo pravilima i praksama Evropske unije.

Oni će preneti svoja viđenja o poslovnoj klimi u Srbiji i kao i uvek pružiti konkretne predloge za unapređenje. Sprovođenje predloga Saveta će doneti dobrobit građanima, državi i svim investitorima i podići će poslovnu klimu na viši nivo, što je krajnji cilj, naglašava Savet stranih investitora.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar