SNS: ŠABAC JE "ZAROBLJEN" GRAD

|   Info
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu, na današnoj konferenciji za medije, najoštrije je osudio postupak stranke “Zajedno za Srbiju” koja je iznela neistinite optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Izrečene optužbe su besmislene i očigledno je da čelnici “žutog preduzeća” Dušan Petrović i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, na taj način pokušavaju da sakriju prevare teške i preko pet miliona evra, istakli su šabački naprednjaci.
Foto: televizija Kopernikus

Uprava grada Šapca nedavno je otpustila 60 zaposlenih kako bi predupredila otkrivanje mahinacija vezanih za nezakonito zapošljavanje. Ovaj potez “žutog preduzeća” na čelu sa Dušanom Petrovićem i gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, kako su istakli šabački naprednjaci, samo je još jedan u nizu laži i obmana građana Šapca.
- Tih šezdeset ljudi obmanuto je kada im je prilikom zaposlenja rečeno da će u dogledno vreme preći na određeno vreme. Tim istim ljudima sada su poručili da treba da se strpe mesec dana dok ne prođe budžetska inspekcija pa će ih ponovo bez zakonskog odobrenja i bez odobrenja Vlade Republike Srbije zaposliti što je, naravno, još  jedna laž – rekao je dr Boban Birmančević, poverenik GO SNS Šabac i narodni poslanik.
Preopterećenom gradskom budžetu izdvajanja za plate 29 pomoćnika gradonačelnika grada Šapca nimalo ne idu u prilog. Svi oni primaju mesečne iznose u visini od 85 do 90 hiljada dinara, što je i plata većnika grada Šapca.
- Bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević od 1. septembra 2014. godine do 1. decembra 2017. godine, radi na privremenim i povremenim poslovima bez prekida i prima platu od 100.000 dinara iz budžeta grada Šapca. Od 1. decembra dobio je radno mesto na određeno sa istom platom. Još uvek nije ostao bez posla – istakao je Birmančević.
Po rečima dr Aleksandra Pajića, poverenika GO SNS u Šapcu, neshvatljivo je da Nebojša Zelenović državu naziva zarobljenom kada je upravo grad kojim on vlada zarobljen jer Šapčani ostaju uskraćeni i za najosnovnije stvari poput kanalizacije, vodovodne mreže, asfaltiranih puteva.
- Zašto Ruma ima besplatan vrtić za decu, dok je Šabac sa 6.800 dinara po detetu jedan od najskupljih gradova? Zašto naši sugrađan, ne dobijaju  kao u Loznici, prilikom rođenja deteta 12.000 evra do punoletstva deteta? Zašto naši najstariji sugrađani, penzioneri,  nemaju besplatan prevoz?  Zašto grad Loznica to ima, a Šabac nema – postavio je pitanja dr Aleksandar Pajić, poverenik GO SNS Šabac.
Za osamnaest godina vladavine Dušan Petrović, koji je nedavno izneo i besmislene optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, razorio je privredu. Tome svedoče, kako su istakli šabački naprednjaci,  mnogobrojna ugašena i rasprodata preduzeća poput hemijskog giganta "Zorke", kao i "lovljenje u mutnom" po pitanju najavljenih kapitalnih investicija koje nikada nisu realizovane.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar