SNS ŠABAC: Pravda zadovoljena - Zelenović kriv

|   Info
Poverenišvo SNS u Šapcu obavestilo je javnost da je Viši sud u Šapcu doneo odluku da je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kriv za zloupotrebu i nenamesko trošenje 5 miliona evra iz budžeta grada za 2015. godinu. Šabački naprednjaci zadovoljni su presudom dodajući da je pravda spora, ali dostižna. Naprednjaci iz Šapca pozvali su gradonačelnika Zelenovića da podnese ostavku uz obrazloženje da neko ko je osuđen za zloupotrebu višemilionskih iznosa ne sme u budućnosti upravljati budžetom grada.

Gradonačelnik Šapca Nebojša  Zelenović pred Višim sudom u Šapcu osuđen je za zlouptrebu 5 miliona evra iz gradskog budžeta za 2015. godinu. Iako je u procesu protiv njega Osnovni sud u ovom gradu dva puta donosio oslobađajuću presudu i to za višemilionski manjak u kasi, krivična prijava koju je podnela DRI konačno je dobila epilog kakav se i očekivao , rekli su šabački naprednjaci  na konferenciji za medije.
dr Aleksandar Pajić poverenik SNS  je posle  presude rekao da će prvi čovek Šapca ostati upamćen kao najgori gradonačelnik u istoriji . Osim odgovorinosti koju  će morati da snosi za krivično delo, vladavina Zelenovića  u Šapcu je u svetlu  i sijast drugih nereglarnosti, istakao  Pajić.
- Zelenović će ostati upamćen kao jedini gradonačelnik kojem je za tri godine od 72 stana u vlasništvu grada nestalo 34 – kaže Pajić. On je podsetio da je i njegov aktivnista ZZS kupovao glasove u predizbornoj kampanji 2016. godine, ali i da je Zelenović sedeo sa funkcionerima lažno priznate države Kosovo.
dr Boban Birmančević  takođe poverenik izrazio je  zadovoljstvo okončanjem  postupka i dodao da nerovza koja vlada u Savezu za Srbiju kojim presedava i ovdašnji gradonačelnik  je sve veća. Potvrda da okupljeni bivši  dosovski lideri imaju tek šaku pristalica, su i protesti koji su prošlog petka organizovani  u Šapcu.
- Okupilo se oko 200 ljudi  i to zajedno sa pristalicama pristiglim iz Rume, Sremske Mitrovice, Loznice i okolnih gradova. Ovo je bio dobar primer i pokazatelj koliko ljudi podržava ovu političku opciju, a koliko SNS i Aleksandra Vučića-  rekao je Birmančević.
Njihov stranački   kolega poslanik  u narodnoj skupštini Blaža Knežević kaže da se  ulicom  ne može menjati vlast dodajući da se volja građana jedimo može videti na izborima.
Šabački naprednjaci su kazali da će u narednom periodu  insistirati od nadležnih oragana da sprovedu posao do kraja. Oni su  pozvali gradonačelnika Nebojšu Zelenovića da pod hitno podnese ostavku uz obrazloženje da neko ko je osuđen za zloupotrebu 5 miliona evra  ne sme biti čelu jednog grada i upravljati njegovim budžetom. Na pitanje da li su spremni za eventualne  izbore, stigao je potvrdan odgovor iz tabora naprednjaka iz Šapca.

 

foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar