"Srbija može računati na podršku Libana i Venecuele"

|   Info
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je u razgovoru sa ambasadorkom Libana Nadom El Akl i otpravnicom poslova ambasade Venecuele Dijom Nader de El Andari da bi eventualna odluka o prijemu takozvanog Kosova u Interpol predstavljala kršenje međunarodnog prava.
Izvor: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Zahtev Prištine za članstvo u Interpolu, kako je ukazala, je pokušaj politizacije te organizacije, pa bi eventualnim prijemom bila prekršena Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, saopšteno je iz MUP-a. 

Popović Ivković je u razgovoru navela da prema pravilima i procedurama Interpola samo države članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članovi ove međunarodne policijske organizacije.

Eventualna odluka o prijemu, kako je naglasila, bila bi presedan sa nesagledivim štetnim posledicama. 

Popović Ivković se zahvalila Libanu i Venecueli na nepriznavanju Kosova, poštovanju međunarodnog prava i podršci Srbiji u očuvanju integriteta i suvereniteta.

Prema njenim rečima, odnosi Srbije i ove dve države su tradicionalno dobri i prijateljski. 

Ambasadorka Nada El Akl istakla je da je Liban posvećen poštovanju međunarodnog prava i da Srbija može računati na podršku ove države.

Otpravnica poslova ambasade Venecuele Dija Nader de El Andari naglasila je da je stav ove države nepromenjen i principijelan kada je u pitanju glasanje o zahtevima Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama i institucijama. 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar