Vučić čestitao praznik Trampu, pozvao ga da poseti Srbiju

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu čestitku povodom Dana nezavisnosti, i tom prilikom ga pozvao da, u ovoj godini jubileja, poseti Srbiju.

"Poštovani predsedniče, primite moje iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti - nacionalnog praznika Sjedinjenih Američkih Država, uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje američkih građana. Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji poštuju i nalaze uzor u trajnim vrednostima Deklaracije o nezavisnosti: da su svi ljudi stvoreni jednaki, s pravom na život, slobodu i težnju za srećom", navodi se u čestitki predsednika Vučića. Predsednik Srbije je podsetio da se uskoro navršava čitav vek od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom.

"Podsećajući se, kroz taj svetli primer zajedničke prošlosti, našeg istorijskog savezništva, želim da Vam još jednom uputim poziv da u godini jubileja posetite Srbiju, kao prvi američki predsednik posle, bezmalo, 40 godina. Vaša poseta bi bila od najvećeg značaja za dalje unapređenje svekolike saradnje naših dveju zemalja, za šta je Srbija snažno opredeljena", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Predsednik je, takođe, zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar