Vučić: Do kraja godine najmanje osam ili devet "migova 29" na nebu

|   Slajder
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pre kraja godine u upotrebi u Vojsci Srbije biti najmanje osam ili devet aviona "mig 29". Ističe da će Srbija nabaviti devet novih "Erbasovih" helikoptera H145M, ali i još tri Mi-17 i četiri Mi-35 borbena helikoptera.

Izvor: RTS

Predsednik je u obraćanju novinarima posle pokazne vežbe gađanja iz streljačkog naoružanja u Nikincima rekao da će prvi put posle mnogo godina biti u upotrebi toliko borbenih aviona "četiri plus" generacije.

Vučić je rekao da je tražio proveru stvarne gotovosti naših vojnika i kapaciteta i da je dobro što je to urađeno pred novinarima, kako bi se videli svi nedostaci kao i dobre stvari svega što je učinjeno u poslednje vreme.

Dodao je da je zadovoljan onim što je prikazala specijalna brigada ali i ljudi iz kragujevačke "Zastave" koji su koristili modularnu pušku. Zadovoljan je i novim puškama "SKAR", i sužim i kraćim modelom.

Istakao je i dobro dojestvo "Lazara" i "Miloša" i novog belgijskog puškomitraljeza.

"Ali ste videli da negde može i da zakoči", rekao je predsednik i poručio da će morati dodatno da se radi.

Vučić je najavio da će Srbija nabaviti devet novih "Erbasovih" helikoptera H145M, ali i još tri Mi-17 i četiri Mi-35 borbena helikoptera.

"Neki ih u regionu nazivaju đavoljim kočijama, a mi ih nazivamo izvanrednim borbenim helikopterima koje do sada nikada nismo imali", naveo je predsednik.

Predsednik je rekao da su modernizacija i naoružavanje vojske uvek komplikovan i mukotrpan proces.

"Obavljamo ga brzo, ali želim da bude još brže jer želimo da odvratimo svakog agresora od napada na Srbiju. Ko pomisli da mu je Srbija laka meta - da proguta knedlu i da vidi da će naići na žestok otpor. Upravo zato ćemo ovakve vežbe imati mnogo češće, na to će morati svi da se naviknu", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić ke rekao da će ove godine u vojsku biti uloženo više od milijardu evra, što je najviše u regionu, ako se izuzme Rumunija.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar