Vučić: Tražiću podršku od Putina

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Moskvu gde će se sutra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Došao sam da tražim podršku za Srbiju, verujem da ćemo je od predsednika Putina dobiti kao što smo je imali u prethodnom periodu, rekao je Vučić.

 

Izvor: RTS, Tanjug

Aleksandar Vučić je novinarima u Moskvi rekao da će sa predsednikom Rusije razgovarati o situaciji u Evropi i svetu, ali i o Kosmetu.

"Došao sam da tražim podršku za Srbiju, konkretnu političku podršku za Srbiju. Verujem da ćemo je od predsednika Putina dobiti kao što smo je imali u prethodnom periodu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će od Putina tražiti konktretnu podršku kada je reč o dešavanjima na KiM.

Vučić je ukazao da su danas drugačije okolnosti i prilike, "više je tenzija i važno je da o svemu tome razgovaramo, o svim pojedinačnim događajima koji su prethodili našem susretu, ali i o svemu onome što bi moglo da se dogodi ubuduće".

Predsednik Srbije je rekao da on radi konkretno, da poznavajući predsednika Rusije Putina on takođe radi konkretno i naveo da šef ruske države nije čovek koji voli "okolo naokolo priče".

Kada god smo razgovarali, rekao je predsednik Vučić, to smo radili veoma konkretno o svakom pitanju i o svakoj temi.

Složena situacija u regionu

Aleksandar Vučić je naveo da je trenutak u kom se sastaje s Vladimirom Putinom jedan od najznačajnijih poslednjih godina.

"Situacija u našem regionu je vrlo složena i potrebno je meriti i svaku reč, i svaki politički potez", rekao je Vučić.

Iako ekonomski napredujemo, postoje, ističe predsednik, značajni problemi u regionu.

"I kada možemo da budemo zadovoljni ekonomskim progresom, imamo značajne političke probleme u regionu i, rekao bih, mnogo toga što nije sigurno kakav ishod može da bude ako dođe do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira", rekao je Vučić i dodao da je zato sastanak s Putinom od izuzetnog značaja.

Navodi da su bilateralni odnosi, i politički i ekonomski dobri, ali da mogu da budu bolji.

"Razgovaraćemo o situaciji u Evropi i svetu. Dobićemo savete ali i videti kako Rusija da nam pomogne u ostvarivanju naših političkih i nacionalnih ciljeva. Razgovaraćemo o projektima koji su značajni za bolji život građana, životni standard naših ljudi", rekao je Vučić.

Srbija je, kaže Vučić, na ruskim televizijama među glavnim temama, ne samo zbog njegove posete, već i zbog svega što se zbiva oko nas, zbog nedavne situacije na Kosovu i provokacija Hašima Tačija.

"Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za naše građane, kako da sačuvamo živote građana ali i stabilnost i mir", rekao je on.

Vučić je rekao i da će prvo imati razgovor u četiri oka sa Putiniom, a potom i sastanak delagacija.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar