Vučić: Najave o transformaciji Kosovskih bezbedoinosnih snaga donose strah

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da najave vlasti u Prištini o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova donose strah Srbima, dodajući da pojedini zapadni partneri „rade i rukama i nogama“ kako bi Kosovo u novembru postalo član Interpola.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Vučić je, na konferenciji za novinare u Beogradu, rekao daće ministar spoljnih poslova Ivica Dačić narednih dana češćeputovati, ministar policije Nebojša Stefanović će bitiposebno angažovan do 1. novembra, kao i da će on „i AnaBrnabić pozvati neke ljude“.

Govoreći o transformaciji Kosovsnih bezbednosnih snaga,Vučić je rekao da se plaši toga, ukoliko bude usvojeno ovenedelje. On je podsetio da je i tokom posete generalnogsekretara NATO Srbiji Jensa Stoltenberga govorio pod kojimuslovima neka oružana formacija može biti na severupokrajine.

Nemam šta da kažem osim onoga što sam govorio našem naroduna mitingu u Kosovskoj Mitrovici. Da ostavimo ljude bezpodrške svoje države nećemo, a da li ćemo sve da uradimo dado takvog neodgovornog ponašanja ne dođe, hoćemo, rekao jeVučić. Vučić je istakao i da se uskoro nada nekakvoj vrsti nastavkadijaloga sa Prištinom.

„Mislio sam da veliki rodoljubi brinu zbog Kosova, a oni brinu da li će moći da me smene ili ne“

Komentarišući izjavu predsednika Narodne stranke VukaJeremića da će Vučića biti teško oboriti sa vlasti ukolikopostigne dogovor sa Kosovom, Vučić je rekao da je „mislio daveliki rodoljubi brinu zbog Kosova i naroda, a oni brinu dali će moći da me smene ili ne“.Je li rekao odakle mu 200.000 hiljada iz katarske ambasadeili onih pet miliona evra? Pošto nema rešenja za Kosovočekam da me smene, ali to ne mogu iz Njujorka i Londona, većmoraju u Kuršumliji, Prokuplju, Prijepolju, rekao je Vučić.

Traže preko Šolakovih i Đilasovih medija fabriku uKuršumliji. Imate je, ali zatvorenu, oni su je i otvrili izatvorili, dodao je Vučić.Vučić je rekao da je gledao šest meseci besmislenih šetnjikako bi ga naterali da izabere Sašu Jankovića za premijera,ali da je on, kako je ocenio, izabrao boljeg predsednikavlade.Ne pada mi napamet, nisam zaintersovan da ih primam. AnaBrnabić mora da ih vidi jednom mesečno u Skupštini. Ovako daslušam pametne zaključke nisam lud, uništio bih zemlju dokkažeš keks, zaključio je Vučić.

Skeptičan prema optužbama o nameštanju utakmice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je policija Srbije od Interpola dobila informacije da se vodi određeni postupak povodom navoda francuskog lista L’ekip o nameštanju utakmice Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde i istakao da on veruje da se radi o neistini, ali da će se ispitati svi detalji. Policiji je rečeno da su sve informacije u Francuskoj, da će biti nekih informacija, ali vrlo sam skeptičan oko tih napisa, rekao je Vučić novinarima u Beogradu. On smatra da se velikim delom radi o neistini, ali će se ispitati sve mogućnosti i da li neko pokušao da ukalja ime kluba i zemlje. Državni organi će imati potpunu saradanju sa Interpolom i francuskim službama bezbednosti, a ostalo je moje mišljenje i lična spekulacija, rekao je Vučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar