Vučić: Ovi što se prave ćoravi i gluvi, svi su licemeri

|   Info
Mi danas gotovo da nemamo šanse bilo šta da dobijemo kada je reč o rešavanju pitanja Kosova, izjavio u Čačku predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, komentarišući otvoreno pismo koje je uputio vladika Teodosije, koji je naveo da podela Kosova koju pominju pojedini političari u Beogradu i Prištini, vodi ka novom egzodusu Srba i stradanju vekovne kulturne i duhovne baštine, rekao da će uskoro reći koje sve to svetske sile i službe imaju takve argumentacije.

"Govori se nećemo etničke granice, a hoćemo da nam albanska država isplati 650.000 za našu crkvu, što mi to niste pročitali", upitao je Vučić i dodao da će drugi put detaljno govoriti o svemu.

"Neće nama niko da nameće podelu, nema ništa od toga, a oni koji se plaše, ne plaše se zbog Kosova već zbog sebe. Svi oni hoće da onemoguće napredak Srbije, a budućnost ih ne brine. Mnogi su pre mene imali i veće šanse da dobiju nogo više i ništa nisu dobili. Mi danas gotovo da nemamo nikakve šanse da dobijemo ništa", istakao je predsednik Srbije.

Izvor: Beta

"A sutra? Koga briga za sutra! Hoćemo li imati budućnosti i dece. Valjda je bolje da imamo nešto nego da nemamo ništa... A to što se pravite ćoravi kod očiju i gluvi, samo nastavite sa tim... Nećete etničke granice i razgraničenje sa Albancima? Nema problema, da se onda spremimo za Vranje za jedno 40 godina", rekao je Vučić.

On je dodao da će izaći u javnost sa tačnim brojem Srba koji žive na Kosovu i koliko ih na dnevnom nivou odlazi sa Kosova.

"Za 20 godina izgubićeno sve, nećemo imati ništa, a ovi što se prave ćoravi i gluvi, svi su licemeri. Nećete etničke granice....ne smem da vam kažem koliko danas tamo živi Srba i koliko ih danas odlazi. Šta mislite u čiju državu idu i čije dokumente traže? 90 odsto od njih, koji žive južno od Ibra ima i kosovske papire. Mislite da se to ne zna? Volimo da zabijemo glavu u pesak i da mene optuže da sam izdajnik. Najlakše je tako, optužiti mene i nemati odgovornost za budućnost", kazao je predsednik Srbije.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar