Vučić: Ne znam šta EU očekuje od Srbije, ali neću priznati nezavisno Kosovo

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne zna šta je to što EU želi od Srbije u slučaju KiM i procenio da verovatno ni sami to ne znaju. Ponavlja, međutim, da nema govora o tome da prizna kosovsku nezavisnost.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Tanjug

Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom, rekao da je evropskog zvaničnika obavestio o "ne mnogo dobrim" stvarima i situaciji na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da je 10. otkobra dvehiljaditi dan otkako nije formirana Zajednica srpskih opština, što je bila jedina obaveza Prištine iz Briselskog sprazuma, dok je Srbija sa svoje strane ispunila sve obaveze.

"Što se tiče međunarodnih faktora, rekao sam da nemam pojma šta hoće od Srbje, ali Srbija neće da prizna nezavisnost Kosova, kako bi oni voleli, pa makar me mlatili motkama po glavi", naglasio je Vučić.

"Dobro je da imamo mir i neku vrstu stabilnosti. A do kada će to da traje, niko ne zna. Mi hoćemo da odbranimo mir, ali za tango je potrebno dvoje", rekao je Vučić.

"Mi ćemo učiniti sve da sačuvamo mir. Rekao sam Makalisteru da ne znam šta se očekuje od Srbije. Nikada neću prihvatiti nezavisnost Kosova. Mi smo spremni da razgovaramo, i uvek dijalog moramo da pretpostavimo drugačijem rešavanju problema. Ali to ne zavisi samo od Srbije", objasnio je Vučić.

Kad je reč o poziciji Srbije, dosta mu je, kaže, ćutanja i ponižavanja naše zemlje.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar