Vučić: Zahvalnost Surinamu zbog povlačenja priznanja Kosova

|   Info
Predsednik Aleksandar Vučić primio je ministarku spoljnih poslova Republike Surinam Ildiz Polak Bejl i uručio joj pismo za predsednika te zemlje Desirea Botersa u kojem ga poziva u zvaničnu posetu Srbiji. Vučić je zahvalio ministarki na odluci Surinama da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Foto: Fonet

Izvor: RTS

Ministarka Ildiz Polak Bejl je prenela pozdrave predsednika Botersa i rekla da očekuje da njegova zvanična poseta Srbiji bude realizovana do kraja godine.

Vučić je zahvalio ministarki Polak Bejl na odluci Surinama da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, istakavši da veoma cenimo njihovo poštovanje međunarodnog prava.

"Nemešanje u unutrašnje stvari drugih zemalja i samostalnost u donošenju odluka svedoči o nezavisnoj i principijelnoj politici Surinama", istakao je Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Dvoje sagovornika su se saglasili o postojećim velikim mogućnostima za razvoj bilateralne saradnje, čemu će doprineti i do sada potpisani sporazumi.

Uskoro se očekuje i potpisivanje Sporazuma o ekonomskoj saradnji, a potom formiranje međuvladine komisije, kako bi se razvila saradnja u oblasti poljoprivrede, pomogla industrijalizacija Surinama i uspostavila svaka druga vrsta saradnje, poput saradnje u oblasti sporta, najavili su Vučić i ministarka Polak Bejl.

Predsednik Vučić najavio je otvaranje ambasade Srbije u glavnom gradu Surinama, Paramaribu, kao i dodeljivanje stipendija za školovanje studenata iz Surinama u okviru programa "Svet u Srbiji".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar