Jednostrane odluke ne donose mir

|   Info
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas na sastanku sa zamenicom ministra spoljnih poslova Italije Emanuelom Del Re da se trajni mir i stabilnost u regionu ne mogu uspostaviti jednostranim odlukama koje bi potpuno zanemarivale interese jedne strane u dijalogu.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

On je istakao da je zato neophodno da se i u međunarodnoj zajednici značajnije uvaže iskrene i dobre namere koje Beograd ima u dijalogu sa Prištinom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, kako je objasnio Đurić, žele da se u interesu svih naroda u regionu pronađe rešenje kojim bi se izbeglo produžavanje zamrznutog konflikta u srpsko-albanskim odnosima.

Samo kompromisno rešenje, koliko god ono inovativno ili nekonvecionalno bilo, može biti garancija budućih skladnih odnosa na zapadnom Balkanu, reko je Đurić, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Đurić je sagovornici ukazao i na brojne provokacije Prištine i napade na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji, konstatujući da su oni ozbiljan udarac mirovnim naporima Beograda, a sa druge strane manifestacija neodgovornosti i kratkovidosti onih koji to tolerišu ili podstiču.

Đurić je naglasio da Italija, kao članica kvinte, i država koja je politički i vojno u značajnoj meri prisutna u našoj južnoj pokrajini, može pružiti ogroman doprinos stvaranju klime za iznalaženje kompromisa Beograda i Prištine.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar