Mihajlović u poseti Crnoj Gori

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović počela je danas posetu Crnoj Gori obilaskom gradilišta mosta Moračica, na autoputu Boljare-Bar na Koridoru 11, koji treba da poveže Srbiju i Crnu Goru.

 

Izvor: Fonet

Ona je istakla da Srbija ove godine završava 103 kilometra autoputa na Koridoru 11 i priprema se za početak gradnje novih 30,9 kilometara od Preljine do Požege, za šta je potpisan komercijalni ugovor.

Paralelno s tim radićemo projektno-tehničku dokumentaciju za preostalih 107 kilometara od Požege do Boljara, najduže i najskuplje deonice, čija izgradnja će koštati oko milijardu i po evra, rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade je gradilište obišla sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem, sa kojim će tokom dana u Podgorici potpisati Memorandum o razumevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Srbije i Crne Gore.

Most Moračica nalazi se na 41 kilometar dugoj deonici Smokovac-Uvač-Mateševo, čija ugovorena vrednost izgradnje iznosi 809,5 miliona evra, a na kojoj kao podizvođači radi i nekoliko firmi iz Srbije.

Dužina mosta Moračica je 960 metara, a visina pet prednjih stubova je između 51 i 161 metar.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar