Mihajlovićeva: Gradimo puteve i spajamo Srbiju sa EU

|   Info
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je zajedno sa direktorima „Koridora“ i „Puteva Srbije“ Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom, načelnikom Pčinjskog okruga i predsednicima opština Vladičin Han i Vranjska banja radove na izgradnji auto-puta na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, na deonici Caričina dolina – Vladičin Han.

– Posao Vlade Srbije je da gradi auto-puteve, da spaja našu zemlju sa Evropom i regionom. Neki drugi izgleda imaju posao da sve to blokiraju. I u tome se razlikujemo – izjavila je Mihajlovićeva.
Mihajlovićeva je obišla radove u tunelu Manajle, kao i most Vrla na delu trase od tunela do Vladičinog Hana.
– Sve ovo što smo danas zajedno videli nisu samo auto-put, mostovi, tuneli. Ovo je korak ka novim investicijama i daljem razvoju naše privrede. Ovo je korak ka novim radnim mestima i većem životnom standardu i boljem životu naših građana – izjavila je Mihajlovićeva.
Potpredsednica Vlade rekla je da je pre samo šest meseci bilo nezamislivo da će proći ovom trasom.
– Mi danas završavamo Grdeličku klisuru, kreće asfaltiranje u Sićevačkoj klisuri. Kompletan Koridor 10 biće gotov na jesen, sa opremanjem tunela do decembra. Hvala vam svima jer radite na vreme, u roku i kvalitetu – rekla je ona.

Mihajloviceva je dodala i da sledeće godine kreće izgradnja auto-puta Niš-Merdare-Priština, kao i Moravskog koridora.
– Već sledeće godine krećemo u izgradnju novih velikih infrastrukturnih projekata koji vrede više stotina miliona evra – izjavila je Mihajlovićeva.

Zoran Babić, direktor „Koridora Srbije“, zahvalio se potpredsednici Vlade i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na podršci i saradnji.
– Bez timskog rada i zalaganja resornog ministarstva ne bi smo uspeli. Vredno i odgovorno radimo, u julu će biti asfaltirana leva, a u septembru desna cev tunela Manajle – rekao je Babić.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar