Srbija i Austrija unapređuju saradnju u oblasti saobraćaja

|   Info
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

"Srbija i Austrija su dobri partneri u politici i ekonomiji, austrijske kompanije već rade u Srbiji, ali je sigurno da postoji prostor za još bolju saradnju u oblasti saobraćaja i infrastrukture, uključujući oblast železnice, vodni saobraćaj i povećanje bezbednosti u saobraćaju", rekla je Zorana Mihajlović.

Jedna od tema razgovora bile su nove investicije koje Srbija priprema u oblasti putne i železničke infrastrukture i interesovanje austrijskih kompanija da se bolje upoznaju sa mogućnostima za učešće u realizaciji projekata, saopštilo je Ministarstvo.

Ambasador Luteroti rekao je da je Srbija veoma važna zemlja za Austriju kad je reč o političkim, ekonomskim i trgovinskim odnosima.

Naglasio da che tokom austrijskog predsedavanja EU prioritet biti zadrzzavanje fokusa EU na regionu Zapadnog Balkana i napredak u prossirenju EU.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar