"Podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Srbije"

|   Info
Kipar poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i daje podršku evropskim integracijama, izjavio predsednik parlamenta Kipra Demetris Siluris.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

On se danas sastao s predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, a nakon toga obratio se poslanicima.

Gojković i Siluris potpisali su danas Memorandum o saradnju koji će, po oceni predsednika parlamenta Kipra, omogućiti bolju saradnju dve skupštine.

On je zahvalio na mogućnosti da se na Posebnoj sednici Skupštine Srbije obrati narodnim poslanicima i građanima naše zemlje.

Gojković je na zajedničkoj konferenciji za novinare zahvalila Silurisu što je prihvatio poziv, navodeći da je izmedju Srbije i Kipra otvoreno novo poglavlje bilateralnih odnosa, te da je potpisivanjem Memoradnuma o saradnji unapređena saradnja dve države, parlamenata i odbora, posebno za spoljne poslove i evropske integracije.

Navodeći da su prošle 24 godine od poslednje posete predsednika parlamenta Kipra, Gojković je primetila da je današnja poseta istorijska.

Pozvala je Silurisa da u februaru 2019. godine prisustvuje parlamentarnoj skupštini Mediterana u Beogradu i dodala da je sa kolegom sa Kipra razgovarala o različitim pitanjima kao što je ekonomska saradnja, te zahvalila na podršci koju daje Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i njihovoj vladi koja je iznela stav da je Srbija sledeća zemlja koja će postati članica EU.

Zahvalila je Kipru i na stavu u vezi sa KiM, kao i što ne glasa protiv interesa Srbije u medjunarodnim organizacijama.

Kako je rekla, i Srbija podržava teritorijalni integritet Kipra koji može da računa na podršku Srbije po važnim pitanjima.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar