Gojković sa šefovima parlamenata centralne i istočne Evrope

|   Info
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković učestvovaće na 3. samitu predsednika parlamenata centralne i istočne Evrope, koji danas i sutra u Varšavi organizuje Sejm Poljske.
foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Predsednici parlamenata razgovaraće o jačanju parlamentarne saradnje kao prilike za razvoj regiona i u tom okviru o saradnji u oblasti infrastrukture, energetske transformacije i energetske sigurnosti, transportnoj politici i održivom razvoju, saopšteno je iz kabineta predsednice Narodne skupštine.

Tema konferencije biće i rastuća uloga parlamentarne diplomatije u savremenim međunarodnim odnosima, uloga parlamenata u sprovođenju ciljeva održivog razvoja, projekti regionalne saradnje, oblikovanje migracione politike u Evropi: u potrazi za modelom evropske migracione politike, kao i 30 godina od prevazilaženja podela u Evropi.

Pored Gojkovićeve, samitu će prisustvovati predsednici parlamenata Poljske, Mađarske, Češke Republike, Litvanije, Slovenije, Albanije, Makedonije i Malte, kao i potpredsednici i zamenici predsednika parlamenata Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije, Bugarske, Gruzije, Bosne i Hercegovine, a biće prisutne i delegacije parlamenata Grčke, Kazahstana, Slovačke, Ukrajine i Hrvatske.

Gojković će prisustvovati i svečanoj sednici Parlamenta Poljske, povodom obeležavanja 550. godišnjice poljskog parlamentarizma.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar