Hoće li Tramp posetiti Beograd?

|   Info
Amerikanci rade ozbiljne analize o tome da li bi dolazak Donalda Trampa u Srbiju podigao uticaj SAD u regionu i Srbiji. Od toga zavisi i hoće li poseta biti realizovana, saznaje "Blic".
foto: YouTube preentscreen

Izvor: Blic

Već neko vreme se spekuliše da bi Tramp do kraja godine mogao da dođe u Srbiji. U toku su, kako izvori “Blica” kažu, analize i procene različitih američkih službi o tome šta bi njegov dolazak doneo SAD-u.

- Ukoliko se pokaže da bi dolazak američkog predsednika mogao znatno da doprinese rastu uticaja SAD na Balkanu, pa i u Srbiji, onda će poseta svakako biti realizovana u narednih godinu dana. Sve ide ka tome da će Trampa saradnici pokušati da ubede da dođe - kaže izvor našeg lista iz diplomatskih krugova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi Tramp mogao da dođe do kraja ove godine ili na proleće sledeće.
Foto: Tanjug/AP

- Dolazak Trampa bi bio višestruko koristan. Bio bi to veoma pozitivan signal i veoma dobra poruka sa političkog, ali i sa ekonomskog aspekta. Mi ovde govorimo o dve ozbiljne bitke: o prvoj, za KiM, ali i o onoj drugoj, da zaposlimo naš narod. Da se naši ljudi ovde školuju, zasnuju porodice, da reše stambeno pitanje i žive kao sav normalan svet. S dolaskom Trampa imali bismo odličan trenutak da Vašington sasluša i uvaži naše političke stavove i da napravimo jedan ekonomski aspekt koji bi značio više američkih investicija. Svi znamo koliko to znači. I za naše odnose, i za našu političku snagu, a i da Srbi konačno počnu da gledaju SAD drugim očima. Bio bi to zaista početak novog razdoblja u odnosima dve zemlje - izjavio je Dačić za “Blic”.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar